2021-04-21 1169 瀏覽
有個好朋友住觀塘,咁佢嘅飲食範圍就當然主要喺觀塘~某日佢去咗海濱長廊戈邊跑步,跑完之後去咗「Break」食野,食完覺得吾錯,跟住就推介咗比我😆海濱匯系一座好新嘅商廈+商場,一入商場已經覺得好grand,而cafe開喺呢個位置比人感覺更清新。青草裝飾嘅小屋感覺好似一個溫室🪴用黎種植植物嘅小花園🌿我同朋友就系被安排坐呢個座位,好有feel~All day brunch 系全日提供,全部款式都系主食,對象應該都系呢座大廈、附近商廈做野嘅打工仔食,除咗西餐,有啲菜式都系日式嘅,日式西餐都好大眾化。有幾款特色飲品,檸啡同白葡萄汽泡咖啡都系餐廳嘅自創飲品,吾知啱吾啱大家呢?呢度都有hojicha latte就緊系叫黎試吓☕️可以免費升級植物奶,即豆奶同埋夏威夷果仁奶,我就揀咗升級做豆奶,感覺上健康啲。一飲已經系好濃嘅煎茶味,同時感受到回甘嘅甘香,不過略嫌飲品甜咗啲。炎炎夏日嘅天氣最啱飲番杯冰搖茶🧊除咗水蜜桃仲有熱情果、士多啤梨、芒果味。水蜜桃味向來比人感興覺都好fresh,喺呢度當然都吾例外,淡淡嘅茶味配水蜜桃更為適合,最中意佢吾會太甜👍🏼西餐廳竟然都有芝麻雞翼😳質素仲要吾差!外皮非常脆卜卜,擺咗一

焙茶拿鐵

水蜜桃冰搖茶

西餐廳竟然都有芝麻雞翼😳質素仲要吾差!外皮非常脆卜卜,擺咗一陣啲雞肉都仲keep到熱辣辣,好正,同埋最緊要吾會太鹹,喺某啲放題店食芝麻雞翼好鹹😖
芝麻雞翼

原本系炸雞牛油果醬丼,可以改配田園沙律,改咗做田園沙律。炸雞都幾大件😳表面已經好脆,吾會好油膩呀,裡面啲雞肉又夠嫩滑,大大啖勁滿足🤤周不時都會食牛油果,呢度細心咁將牛油果整成醬撈埋入沙律度,節省食嘅時間,健康美味。
南蠻炸雞牛油果醬田園沙律

玉子燒吉列豬扒三文治呢個組合幾正喎😍玉子燒少少凍,鮮甜同蛋味都keep到,雞蛋都滑滑哋。吉列豬扒可能擺耐咗,表面戈層吾算好脆,豬扒結實吾會鬆拋拋。
玉子燒吉列豬扒三文治
2021-04-17