2022-09-27 54 瀏覽
豬先生同我吃外賣壽司嘅擁躉,一般每星期都要食一次!說穿了,其實係煮唔到飯,又想食比較健康同有營養食物,魚生富含深海魚油,奧米迦、EPA、DHA🤭食多D心情靚靚、皮膚滑D。當然,重點係要放入口好食😜!千之味外賣壽司25拼盤🍣重點推介:火灸海膽壽司豬先生發板要食海膽💁🏽‍♂️本人對香港本地海膽麻麻地,無論係放題定或堂食壽司店,唔知點解硬係覺得啲海膽唔夠肥美又腥腥地🥴唔敢好高期望但真心,千之味嘅海膽壽司真係爆爆爆正。勁大件勁香濃勁滑,不誇張。我哋都唔捨得一啖過,每件海膽壽司都要分半入口細嚼🤣一邊食仲要一邊讚。香港本地從未食過咁正嘅海膽壽司!👍🏻👍🏻👍🏻🍣重點推介二:火灸左口魚第一次食左口魚,有驚喜。甘香嫩滑,成盤壽司排第二位like🤭另外胡椒三文魚、芝士三文魚、芝士蟹柳壽司都好有水準。總體嚟講,千之味壽司體積比”X鮮”大件,25件拼盤兩個人食好夠。新鮮和味道也是”X鮮”之上。飯粒比較軟口黏稠,不會太大陣醋味。
豬先生同我吃外賣壽司嘅擁躉,一般每星期都要食一次!

千之味外賣壽司

25拼盤
🍣重點推介:火灸海膽壽司

🍣重點推介二:火灸左口魚

另外胡椒三文魚、芝士三文魚、芝士蟹柳壽司都好有水準。