2020-10-09 1345 瀏覽
🇭🇰Westwood Carvery·今年個restaurant week無聲無息咁樣嚟咗又走咗 好彩我個朋友仔有留意住 我哋先捉緊到尾巴喺佢最後一日黎左試😌😌·restaurant week lunch menu $198佢呢個set係包埋前菜同甜品既 個前菜就正正常常啦 反而甜品個雲尼拿雪糕幾有驚喜 食落好smooth得黎味道唔錯😎·canadian sea urchin carbonara之前都間好多人推介呢個 都真係幾唔錯😏佢個海膽味真係好濃 好creamy 而且意粉個質地都煮得岩岩好 不過始終係海膽 我覺得佢個汁出黎都係有少少腥味咁🤭反而係佢面頭個3舊海膽 超鮮甜 食落好正 而且好大舊 食落超滿足🤤🤤·pan-grilled alaskan halibut呢個個魚肉都幾嫩既 而且又係大大舊 超豐富 佢個擺盤都超靚 伴碟D蔬菜都烤得幾好味 而且底下個薯蓉好夠creamy😎不過halibut本身就淡味少少 所以呢個個味道就相對單調少少啦·6oz NY striploin steak center-cut (+$70)呢個我自己就覺得一般啲啦 佢煎到幾靚既 但係因為佢個肉質有啲un
🇭🇰Westwood Carvery

pan-grilled alaskan halibut

呢個我自己就覺得一般啲啦 佢煎到幾靚既 但係因為佢個肉質有啲un 所以口感麻麻哋 都係推介試佢地個海膽意粉多D🤣
apple crumble with vanilla ice cream (+$45)
最後我地加錢嗌左一個apple crumble share佢上面D麥片焗到好脆 幾好味 而且佢個蘋果片好似有醃過咁 幾特別 不過我自己本身唔係太鍾意煮熟咗嘅蘋果 所以我都係鍾意面頭啲脆脆多啲😈
#rbyeat
#rby西餐
#rby中環
📍中環蘭桂坊和安里2號地舖
pan-grilled alaskan halibut
  • Canadian sea urchin carbonara