2016-05-06
近幾年 我認已做了海膽狂迷。但凡出現海膽既食物,我對眼會bling bling發光。當然新鮮好食既海膽在一般餐廳唔易食到,同埋非日式餐廳都好難會食到。今次經朋友介紹,終於同一位同樣愛好海膽既友人來一試,究竟意大利菜會點樣同海膽fusion? 餐廳地點係商場內,晚餐時段 人流都好旺,幸好友人先訂座。建議大家晚市都預先訂座啊。店內環境舒適,優雅意式風情入正題,見餐牌食物既款式並非一般意大利菜。加入左一些較新既配料,咁樣為食客帶黎新鮮感。亦係我覺得一個幾重要既原素。新鮮感係人都鐘意,但質素也不可忽視。新鮮手造pasta, 非常有誠意!凱旋沙律配煙三文魚:個人最怕沙律菜係梅,呢個菜好新鮮,煙三文魚不過不失。登登登登。。期待的畫面出現了海膽份量恰配,味道鮮甜手造扁麵又真係幾彈牙,唔係現成製既口感淋芝芝。而白松露忌廉汁有點晴作用,唔會太膩,good fit😁真材實料,海膽迷唔好錯過。意大利風情既海膽又真係第一次食好滿足!近年 紅菜頭成為super food既首選,抗癌補血排毒功效不能盡訴,顏色又夠搶眼。有人話紅菜頭會有根莖泥味,我覺得配紅菜頭汁配意大利飯就絕對無,仲好好食,首先飯質唔硬又一粒粒,
店內環境舒適,優雅意式風情
入正題,見餐牌食物既款式並非一般意大利菜。加入左一些較新既配料,咁樣為食客帶黎新鮮感。亦係我覺得一個幾重要既原素。新鮮感係人都鐘意,但質素也不可忽視。 新鮮手造pasta, 非常有誠意! 凱旋沙律配煙三文魚:
個人最怕沙律菜係梅,呢個菜好新鮮,煙三文魚不過不失。
海膽份量恰配,味道鮮甜
手造扁麵又真係幾彈牙,唔係現成製既口感淋芝芝。
而白松露忌廉汁有點晴作用,唔會太膩,good fit😁
呢個飯清新又健康,意大利飯再唔係得creamy咁單調。大推!
係咁繁忙既一天之後,補充返豐富營養,為健康加分!
菜式有心思誠意既意大利餐廳,我會推介俾大家,Re姐推介指數:
唯一缺點:海膽扁麵 我地等了差唔多25分鐘以上,要吹幾次先到,唔知係咪太多人叫既關係。希望餐廳會留意改善!