2023-11-15 355 瀏覽
而家去九龍城好方便,原來除咗泰國嘢、生果店,仲有間咁出嘅水產店舖連餐廳😍 佢既係專門售賣由日本直送海產品、清酒等嘅零售店,同時亦提供即開即食水產刺身最近仲推出丼飯系列,我哋點咗四款不同,師傅喺我哋面前將一排一排的海膽放入丼飯中,我心裡一直叫住~多啲多啲🙏🏻如我所願,每個丼飯份量滿滿,而且都有海膽😆爆滿~海膽・三文魚籽丼海膽橙紅色的多到爆,甘香鮮甜,食幾多都唔膩😝三文魚籽脹卜卜,咬開鮮味十足蟹控之選~海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼大量嘅拆肉蟹腳🦀️拌上蟹膏,還有海膽,唔會太重海鮮又好鮮甜色彩最繽紛~師傅發辦海鮮丼師傅揀咗時令嘅海產,包括深海池魚、富士山三文魚、秋刀魚、北寄貝、帆立貝、牡丹蝦,及海膽拖羅愛好者~拖羅三色丼有中拖大拖,大大件厚切,魚油豐富,齒頰留香每個丼飯都跟麵豉湯、漬物,而且師傅仲請我哋飲佢自己浸嘅梅酒😍

如我所願,每個丼飯份量滿滿,而且都有海膽😆

爆滿~海膽・三文魚籽丼

蟹控之選~海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼
大量嘅拆肉蟹腳🦀️拌上蟹膏,還有海膽,唔會太重海鮮又好鮮甜

色彩最繽紛~師傅發辦海鮮丼

拖羅愛好者~拖羅三色丼
有中拖大拖,大大件厚切,魚油豐富,齒頰留香

• 海膽・蟹肉蟹膏・三文魚籽丼
  • 海膽・三文魚籽丼