2017-06-06 129 瀏覽
一大班朋友gathering食咩好?梗係去食放題啦,又多野食揀,可以一次過滿足晒所有人既願望,又可以慢慢坐。每次食放題第一樣要嗌既一定係刺身拼盤。呢到既刺身拼盤賣相好靚,仲要係第一次見到放題都有海膽刺身食,身為海膽控既我一見到真係超級興奮。海膽仲要色澤好靚,一啲腥味都無,味道好鮮甜。三文魚,吞拿魚同劍魚腩都好厚身,無腥味,幾新鮮。食完刺身就轉戰壽司啦。呢到既軍艦壽司選擇唔算多,不過好驚喜既係有海膽軍艦。海膽軍艦既賣相好靚,海膽份量絕對唔少,味道一樣好鮮甜。炙燒壽司都好香,鹽燒三文魚燒到入口即溶,蟹棒炙燒壽司入口有好香既炙燒味。芝士焗扇貝好大隻,即叫即焗,一上枱熱辣辣。上面鋪滿好多芝士同沙律醬,好惹味,朋友同我都忍唔住encore左三次!另外佢既炸物都唔錯,我地叫左紫心香芋丸同芝士年糕,都係即叫即炸,一黎到熱辣辣之餘仲炸到外脆內軟。芝士年糕仲比出面其他餐廳既大份,外皮較薄,入面包住滿滿既香軟芝士,仲係半流心架。差唔多食飽就食甜品,呢到除左有雪糕同雪條之外,仲有我最鐘意既雪米糍。我同朋友忍唔住出左去幾次攞雪米糍食,都數唔到總共食左幾多粒喇。總括黎講,以呢個價錢黎講放題有海膽刺身同海膽軍艦食

海膽仲要色澤好靚,一啲腥味都無,味道好鮮甜。
三文魚,吞拿魚同劍魚腩都好厚身,無腥味,幾新鮮。

海膽軍艦既賣相好靚,海膽份量絕對唔少,味道一樣好鮮甜。

總括黎講,以呢個價錢黎講放題有海膽刺身同海膽軍艦食,真係好抵,鐘意食海膽既朋友可以考慮黎試下。