是日放假,特登搭車去咗我想食好耐,位於新蒲崗嘅海膽仔,因為我係超級鍾意食海膽,食材仲要係日本直送,好多介紹都話呢度既爆膽丼好抵食,而且質素好高,所以一個人都要黎朝聖💛,兩點鐘去到,避開左Lunch time 人潮,即刻有位,餐廳有兩層,安排坐下層,雖然地方唔大,但坐得舒服,服務員態度有禮,上菜速度亦好快👍🏻👍🏻是日一人前👧🏻放假好好胃口▪️全日定食(包湯,沙律)▪️🍱爆膽丼 $168一上枱好驚喜,首先海膽份量好多,用上兩款不同品種嘅海膽,已經好用心,仲加左小小三文魚子,賣相加分,味道方面,海膽好新鮮和Creamy ,入口即融,好正,另外飯係用日本珍珠米,飯嘅味道調校得啱啱好,仲比埋紫菜可以包住食💛,套餐仲包左湯同沙律,仲係我鍾意嘅海帶蜆肉豆腐湯,送嘅湯一樣好有心機做,真係抵讃👍🏻總括嚟講呢個餐性價比超高😋😋😋▪️🍣鵝肝壽司 $28呢個都係我另外心頭好,鵝肝大件肥美,燒到外脆內軟,加埋蔥碎,芝麻,燒汁一齊食,真心好好食,如果唔係叫咗嘅話咁多嘢食我一定會叫多一件😂▪️🐔燒雞皮 $12熱辣辣脆卜卜,鹽味啱啱好,就算我叫一串雞皮都會比一舊檸檬,小店呢啲位好用心,讚👍🏻▪️🧀芝士年糕 $28芝士迷一定鍾意

是日一人前👧🏻放假好好胃口

▪️全日定食(包湯,沙律)
▪️🍱爆膽丼 $168
總括嚟講呢個餐性價比超高😋😋😋

▪️🍣鵝肝壽司 $28

▪️🐔燒雞皮 $12

▪️🧀芝士年糕 $28
芝士迷一定鍾意,炸到外皮好脆,中間軟糯,最入係流心芝士,正正👍🏻

💛另外近店舖門口位置擺放咗好多時令生蠔,刺身,可以比客人即場買走,唔好錯過💛

2021-10-04
  • 爆膽丼