2016-07-21
今日約左表姐一齊放工去太子食飯。表姐住太子呢頭,一直都留意左呢間小店好耐,佢同我講話間店好特別,因為燒物會即叫即燒,而且每次行過都見食客order既野食好吸引。。所以今晚我地兩個就決定來呢間餐廳醫飽自己個胃啦你見到相的左邊 有一個小檔子 這就是即叫即燒既工作地方啦不停由大量食物既燒香味傳出 吸引到不少途人停低望望店內座位不算太多,仲有少量既室外位置今晚餐廳食客都超多呀,所以我被安排到室外位置。。開初都有點失望 怕會熱。。。但大家可以絕對絕對放心,因為我一滴汗都沒有流。。唔係今日天氣唔熱,而係室外放了一部超超超大既風機。。根本上你係唔會感到熱,而且坐了室外感覺都不錯。。因為會聞到燒野食既風味,又可以見到途人被食物吸引而停下來望成餐晚餐感覺好地道餐廳既食品單有超多款既拉麵,飯,串燒,小吃先來一客本店最出名的海膽飯見到成板海膽 第一個反應 係嘩左一聲超足料呀,成板上海膽鮮甜,完全沒有腥味。我首先把生雞蛋撈了白飯 之後再加上海膽加以拌勻,之後一啖一啖咁放入口口感真是好正,甜甜的海膽mix生雞蛋。。真是絕配好快 我同表姐已經可以食曬成碗海膽飯之後即刻開動食呢個超香既鰻魚飯鰻魚大大件,而且香味十足
店內座位不算太多,仲有少量既室外位置
今晚餐廳食客都超多呀,所以我被安排到室外位置。。開初都有點失望 怕會熱。。。但大家可以絕對絕對放心,因為我一滴汗都沒有流。。唔係今日天氣唔熱,而係室外放了一部超超超大既風機。。根本上你係唔會感到熱,而且坐了室外感覺都不錯。。因為會聞到燒野食既風味,又可以見到途人被食物吸引而停下來望成餐晚餐感覺好地道 餐廳既食品單有超多款既拉麵,飯,串燒,小吃
見到成板海膽 第一個反應 係嘩左一聲超足料呀,成板上海膽鮮甜,完全沒有腥味。 我首先把生雞蛋撈了白飯 之後再加上海膽加以拌勻,之後一啖一啖咁放入口口感真是好正,甜甜的海膽mix生雞蛋。。真是絕配好快 我同表姐已經可以食曬成碗海膽飯
鰻魚大大件,而且香味十足,配以秘製既醬汁 真的perfect
一口暖暖又肥美既鰻魚。再加白飯 真是好好味 超滿足。。而且呢個飯價格唔貴 鰻魚份量十足,絕對十分抵食
即叫即燒 香氣十足 啖啖肉 而且熱辣辣
超大件。而且綿綿的 口感好得意
茄子完全吸收曬醬汁,完全帶出茄子既香 甜而且完全唔會食完成口油
整體用餐十分滿意,侍應好友善,服務很好,食物款式多,味道佳 而且燒物即叫即燒 很地道 有風味