2021-04-22 2996 瀏覽
今次係我第二次食omakase,由於上次食完實在太難忘啦,所以就決定再戰。今次朋友搵嘅呢間鮨幸又係喺銅鑼灣,不過今次就食豪啲,食個海膽全宴,哈哈。佢幾乎每道菜都有加海膽喺上面,而且絕不手軟,但佢又唔會話為加而加,每樣食材都會同海膽夾到,食得出師傅係有花過心思落個menu度,值得加分。佢啲海膽一啲腥臭都冇,仲要係甜架!食得出係日本貨色黎,相當重本。但我估係海膽呢期當季所以先會有,如果係海膽迷嘅就快啲上去食啦, 真係極力推介呀!佢每一道料理都偏清淡為主,主要突出食材本身嘅味道,同埋防止其中一樣食材太搶會令到其他失色,真係調節得好完美。加上佢每一碟無論係個碟本身定個攞盤都整得好靚好有心思,顏色都襯得好好,影相出黎好睇又有日本傳統味道。最後佢個甜品一出黎我成個人溶左,注意係我溶,而唔係個甜品溶😂佢係一個鯛魚燒咁嘅物體,但特別係其中一隻居然係隻熊仔,可愛感滿分,女士們一定會好中意。

2021-03-14