2023-06-02
趁住新年假去行下市集、食下好嘢😆🥳今次嚟到北角,就決定試下名氣幾高嘅海街丼~海寶丼[上]舖滿半碗蟹肉😍另一半就包括吞拿魚、油甘魚、章魚、穴子、蛤蜊、小扇貝、鮭魚子同青瓜🍱蟹肉同其他魚類都好似有淡淡嘅麻油味🦀好似有少少蓋過咗蟹肉同海鮮嘅鮮味🥹鍾唔鍾意個調味就見仁見智啦!🤣Set仲包括前菜(腐皮)、麵豉湯,最特別係壽司醋啫喱🤩飯底本身無調味,可以按照自己需要加落去😌前菜同湯就不過不失啦~🍱海寶丼[上]($125)🦀雪場蟹丼($160)食物 🌟🌟價錢 🌟🌟環境 🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟推介 🌟🌟···北角渣華道123號北角匯二期地下G38號舖#foodie #hkfoodie #hkig #北角 #北角美食 #香港 #香港美食 #lazfoodynorthpoint跟住我地搵食◉‿◉ @lazfoody_ 💛
🍱海寶丼[上]($125)
🦀雪場蟹丼($160)
食物 🌟🌟
價錢 🌟🌟