2023-06-18 86 瀏覽
今晚和友人到尖沙嘴逛逛順便看小黃鴨,從海傍看完小黃鴨 直入海運大廈 就會見到Lane Crawford 落一層就好多野食! 最開心係行埋玩具反斗城隔離就見到間又大望落又寬敞舒適嘅餐廳,即刻衝入去享用晚餐。晚餐套餐選擇種類多,呢間餐廳食過好多次 都回味無窮,今次要嘗鮮, 揀左法式煎原條龍脷魚配蘆筍粟米仔蘭草醬和松露薯條,套餐上台的時候震撼到我和友人,龍脷魚一整條的尺寸和用料上都誠意滿滿,吃上口鮮味十足,而且香脆外殼內有嫩嫩的魚肉,友人和我吃得津津樂道。甜品方面,都深得我心,鑊仔伯爵茶雪山熱香餅,Q 彈Q彈,入口即溶,配上伯爵茶沾著吃是一流。飲品方面,奇異果西柚檸檬梳打,夏天必備之選,入口非常清爽解渴,三種水果的組合都非常健康。另外,仲有杯紫薯鮮奶,新配搭迎合當下潮流,味道香濃的紫薯,配上鮮奶的比例剛好,突出濃郁的紫薯味