今日經過尖東海邊發現到間新開嘅餐廳🌊主打泰國同越南菜啱晒我口味❤️ 彩色口味整體得來感覺又有格調🎨仲有半開放式嘅裝修對住鬧市🌃 有種去左外國既感覺✈️⭐️ 泰式甜酸腰果炒雞肉 🍗口味超級豐富又有鑊氣🔥辣度適中而且甜酸嘅口味好開胃🌶️特別加上腰果口感豐富🥜有種Chinatown既感覺但係更加Elevated🏮⭐️ 泰式蝦河粉 🥘炒得乾身河粉啱啱好有彈性😚蝦肉份量豐富新鮮夠彈牙🦐整體好有街頭風味🇹🇭⭐️ 梅薑肉沫蒸盲鰽魚 🐟盲鰽魚肉質較有口感😋 簡單既調味已經提出了鮮度☘️ 上碟時特別再附上多一碗湯汁🍲梅薑嘅酸甜加上碎肉既鮮味融入到湯底既精華🫚同魚肉十分配合⭐️ 芒果糯米飯 🥭每次食泰國菜必點嘅甜品🩷 芒果甜度天然😍加上糯米飯有三隻色吸睛得黎煙韌度岩岩好🍡
泰式甜酸腰果炒雞肉

⭐️ 泰式甜酸腰果炒雞肉 🍗