2024-08-08
🥘「海雲天 - 海中盛宴餐」同屋企人嘅生日慶祝,選擇咗位於紅磡九龍海逸君綽酒店嘅中菜廳 - 「海雲天」,相對於地面嘅自助餐,海雲天相對上就比較清靜,適合同屋企人同埋三五知己靜靜地食晚餐 😊由於見到「海中盛宴餐」買一送一,我哋六個人就啱啱好,可以嗌三份,計埋加一,每位大約四百幾蚊左右,價錢不過不失,唔算太吸引,不過以喺酒店中菜廳食晚餐嚟講,都算係一個正常嘅價錢 💰.成個套餐包埋甜品一共有九道菜,感覺上比較似係飲宴套餐嘅單人版,但同時都會有啲特色菜式,例如「燒汁煎帶子」、「蝦多士🍤」等等,另外特別一讚「西施蒸鮑魚」,鮑魚固然好味,但下面嘅豆腐亦都十分嫩滑,反而比鮑魚出色。而龍蝦伊麵嘅龍蝦,亦都啖啖肉,蝦頭更加有蝦膏 😋 本身見到上菜嘅時候,每一碟份量都唔係好多,仲擔心會唔夠飽,但係食到最後大家都覺得好飽肚,今日都係愉快嘅一餐~🥰推薦指數:🍙🍙🍙
推薦指數:🍙🍙🍙