2018-02-10 796 瀏覽
今日同三五知己係西貢行完山,終點係布袋澳。所以就順路係布袋澳村度睇下有乜好嘢食同手信買返屋企。布袋澳村唔係話好大,所以只得兩間酒家同兩間士多,之後我地就去咗其中一間酒家度幫襯,去咗海鮮島酒家。因為係閒日同交通不方便既關係,所以遊客不是太多,不過難得嚟到呢度,咁就梗係要試吓佢哋啲海鮮啦。雖然餐牌上嘅菜式唔係話太多,但係收費都算好合理。最後叫了貴妃妦、蝴蝶妦、椒鹽鮮魷、紫菜蟹皇飯同海鮮豆腐湯。每樣餸份量都好大碟,飯同湯四個人食都好夠,而最重要係餐廳 D 海鮮真係好新鮮,同平時係街市果 D 真係無得比,海鮮肉厚多汁無得頂,所以真係值得一試。最後布袋澳村仲有手信買添,就係有好多味道既年糕喇,而且全部都係佢地親手製造添。