2024-01-12
突然好想食新鮮靚海鮮,問朋友有咩好店推介,朋友就介紹我地去深水埗🌟 金和記🌟 果然不負所望🥴👍 一入到去,馬上有伙記上黎招呼帶位,好有禮貌超級熱情👍🫶 之後伙記仲非常熱心,超詳細咁介紹佢地的拿手好菜🤩 啱曬有選擇困難症既我地🥴 我地㨂左個花雕醉雞鍋🐥 一上菜已經聞到勁香既酒味🤭 超級醉人😚 即刻飲啖湯試下個湯底😚 飲落一D 都唔油膩😳 幾驚喜😚 雞味濃濃加埋花雕既酒香,超級足料😘 最想食既海鮮就㨂左新鮮鱔片同埋南非孔雀鮑魚😙 鱔片一碌即熟,食落鮮美又滑嫩👍 南非飽隻隻都肥美又厚肉,超級新鮮,食落煙韌又彈牙,真係食唔停口呀🥰🥰🥰🥰 我地仲㨂左特級安格斯肥牛、自製韭菜餃同埋鵝腸,全部都幾新鮮幾靚👍👍👍 食得我地好滿足😋 最後伙記仲提我地,下次黎早一日book 定位,留定D 靚海鮮俾我地🥴❤️ 不過今次walkin D 海鮮都非常新鮮超級靚😚👍 下次一定會再黎幫襯❣️