2020-06-03
見好多好評又諗起好多年前其中一間分店質素好好,今次一試我決左絕不再黎!首先我地叫左中等價錢既餐!蒸扇貝唔太新鮮所以調味係有既。蒸龍蝦同鮑魚新鮮既,食落龍蝦肉質彈口,鮑魚都唔錯,但好細隻!蒸蝦部分殼痴肉,但整體肉質都爽口冇梅既!出面有4種甲類海鮮俾大家揀,冇咩沙,但大部分死既,都明既!食到甘上下叫佢地既串燒,真心覺得自己中左個大伏!圖中既雞脾茄同雞軟骨係最好食既!牛脷如大家所講既伏,好鞋口又死實既肉質,偶爾有正常!燒金菇又燶又油燒雞肉仲要有少少酸既,佢煎雞都係酸既韓式炸雞真係見個樣都唔想食,炸完加牆就完左,同我平時食開唔同太多,同印象都差太遠!炸蠔係正常既螺肉正常既泡菜唔太好食金菇好干,調味又勁怪果兩隻雞翼叫水牛城雞翼,又係同我食開好大分別,唔難食既!飲品係要收費,係另外收費先可以飲!燒菠蘿係唔伏同甜既,燒粟米就外燶內生我覺得呢間鋪頭海鮮外,其他都係水準難以接受,偏低既。但值得一讚佢既粥係好好食但佢既位好逼下,加上檯唔大,又太多野要放,收野都唔算快,有d主動,有d勁懶散,同間鋪食物質素一樣。仲要呢個價錢,真心唔太抵!
首先我地叫左中等價錢既餐!
蒸扇貝
唔太新鮮所以調味係有既。
蒸龍蝦同鮑魚
新鮮既,食落龍蝦肉質彈口,鮑魚都唔錯,但好細隻!
蒸蝦
部分殼痴肉,但整體肉質都爽口冇梅既!
出面有4種甲類海鮮俾大家揀,冇咩沙,但大部分死既,都明既!
炸蠔係正常既
飲品係要收費,係另外收費先可以飲!
燒菠蘿係唔伏同甜既,燒粟米就外燶內生