2021-04-28
🇭🇰黨99·堅尼地城海邊真係好多餐廳 我哋今次就嚟咗呢一間食串燒嘅地方 佢坐得都幾舒服 勁適合飲酒傾偈🍻·廣島蠔$48 l 原隻大虎蝦$68 l 帆立貝$36佢呢度啲海鮮都幾出色 佢個廣島蠔燒得好好味 好大隻而且鎖住曬啲汁 好似金蠔咁 好正🦪之後佢個虎蝦開左邊 所以兩邊啲肉都有燒到 肉質都超彈牙🦐個帆立貝都ok既 不過就有啲啲燒過左龍 老左少少 無前面兩個咁出色😙·免治雞肉棒$48 l 雞翼$38 l 雞腿肉$26 l 雞軟骨$26 l 黑豚肉$36之後佢啲肉類串燒全部都好出色 佢個雞肉棒調味好好 而且入面雞軟骨比例都幾多 口感好好 點佢個蛋黃超正🤤🤤佢個雞翼開左邊咁燒 所以燒到超脆 而且食得好容易🐤個雞腿肉同雞軟骨就正常發揮啦 反而佢個黑豚肉又係燒得好好食 佢係用五花腩既 所以油脂勁好 而且完全唔會肥膩🐷·原條茄子$52 l 秋葵$26 l 一口甜薯$22 l 冬菇$22 l 豚肉餃子$48佢個茄子燒得都好好味 佢個調味有少少辣咁 好惹味 不過其他蔬菜就燒得偏乾少少🤭我地本身諗住試佢個燒飯糰架 但係佢賣曬 所以我地最後就嗌左個炸餃子 熱辣辣都唔錯既 不過佢係真係炸 所以熱氣少少🥟🤣🤣
廣島蠔$48 l 原隻大虎蝦$68 l 帆立貝$36
免治雞肉棒$48