餐廳: 太湖海鮮城
資訊:

2016-01-20 2045 瀏覽
太湖海鮮城一直都是以海鮮料理出名的,我都是聽其他人介紹嘅,感覺上應該都唔錯下。紅燒金腿翅、上湯焗龍蝦、蛋散、富貴蝦等等真系令我食指大動吖,有心嘅就唔好錯過喇。紅燒金腿翅,味鮮美為主,咸淡適中,即使分量不是很大,但是魚翅好正。上湯 焗龍蝦,據說是加拿大龍蝦,呢層我就真系無識分喇,但系入口就可以感覺到龍蝦嘅鮮味,特有的,食材好新鮮。蛋散系食完之後上的,味道麻麻,就好一般。富貴蝦都是新鮮海鮮喇,做法比較傳統,但系又意外咁好岩我平時嘅口味,服務又較周到,一餐落嚟感覺唔錯,舒服。

蛋散系食完之後上的,味道麻麻,就好一般。

2016-01-17
19 分鐘 (堂食)