2012-03-08
兩個人, 叫左個一人set (有田螺、周打蜆湯、carbonora、餐茶), 另外散叫左藍貝同埋炸魷魚。食物好快送到, 最先黎到既係炸魷魚, 賣相好吸引, 炸得好香脆, 食得出魷魚係好新鮮! 有沙律醬同泰式辣醬點, 不過我覺得咩都唔點, 就咁加d檸檬汁係最好味, 保留到原有既魷魚鮮味!藍貝有得揀汁煮或者焗。做過資料搜集, 見大部份人都推介汁煮, 所以就揀左個忌廉磨菇汁煮藍貝。藍貝係用一個細煲裝住, 另外有份薯條~ 兩個人食都好滿足, 一人都食到十幾二十隻。藍貝好新鮮, 有少少海水味, 煮得o岩o岩好, 煮到已開殼但入面d肉仲未乾, 唔會太熟! 不過有幾隻藍貝size小得可憐, 如果可以大隻D應該會再好味D。之後有跟set的食物:田螺、周打蜆湯同埋carbonara。田螺賣相都幾精緻,細細杯,都幾香。周打蜆湯味道普通, 食唔到蜆肉。至於carbonara, 餐牌上寫明明係煙肉, 但o黎到o既係火腿絲, 好唔認真。而個carbonara都無咩芝士味, 味道一般!食o左咁多樣野, 始終都係覺得第一碟o既炸魷魚係最好食!我諗其他海鮮既quality都有返咁上下, 不過非海鮮類o既食物(例如ca
藍貝係用一個細煲裝住, 另外有份薯條~ 兩個人食都好滿足, 一人都食到十幾二十隻。藍貝好新鮮, 有少少海水味, 煮得o岩o岩好, 煮到已開殼但入面d肉仲未乾, 唔會太熟! 不過有幾隻藍貝size小得可憐, 如果可以大隻D應該會再好味D。 之後有跟set的食物:田螺、周打蜆湯同埋carbonara。田螺賣相都幾精緻,細細杯,都幾香。周打蜆湯味道普通, 食唔到蜆肉。至於carbonara, 餐牌上寫明明係煙肉, 但o黎到o既係火腿絲, 好唔認真。而個carbonara都無咩芝士味, 味道一般!
食o左咁多樣野, 始終都係覺得第一碟o既炸魷魚係最好食!
我諗其他海鮮既quality都有返咁上下, 不過非海鮮類o既食物(例如carbonara)真係麻麻, 唔計佢既話, 都值得俾一個笑臉既!