2019-01-27
冬天到打邊爐繁忙季節,這個月己食了好多間不同種類的火鍋,今晚就同朋友食呢間[新南苑私房菜火鍋雞煲],位於旺角中心旁,地點方便,場內又大又有私人房間,不過私人房要每人加$20。聽個名就知有火鍋雞煲私房菜食,我地揀左$268任飲任食套餐,首先食左個雞煲先再打邊爐,好處係可以食雞煲無限食,個雞煲侍應每隔五分鐘翻炒三次先有得食,甘先保持到雞的嫩滑,最特別佢有落炸両,口感脆。到最後係食火鍋,一來就有大大盤的海鮮,分別有:鲍鱼,蟶子皇,濑尿虾,蝦,生蠔等,簡直可以食回票價,款款海鮮新鮮又甜,一d霉味感覺也沒有,另外丸入邊我要重點介紹竟然有小籠湯包,有支旗仔指示可以放湯6-8分鐘,口感不輸洩出面上海餐廳的小籠包,蔬菜飲料可以出來任拎,其他可以在紙上點,最後飽載而歸,值得一讚服務態度好。特別是我還可以試試佢9:30後$178任飲任食的雞煲加火鍋另有送加拿大海膽