2019-06-05
聽同事講呢間打邊爐幾抵食,野食又新鮮,老公唔得閒陪我,就帶媽咪過來打邊爐😋黎到見到海鮮拼盤只係$500,有聖子、生蠔、蝦、龍蝦、蜆,超抵食!啲蝦好大隻,好鮮甜,啖啖肉,仲有啲膏添!生蠔好juicy,小心爆汁!聖子龍蝦都好肥美🤩提醒大家海鮮類記得淥左幾分鐘就要夾上來,啲蜆我地渌左好耐唔記得左食,浪費左!見到呢度有生牛肉刺身,睇相好吸引,加上媽咪未試過生食牛肉,見唔係好貴,一於就試下啦!嘩!生牛肉一黎到,真係好靚!每一塊都係薄切,沾一下啲醬汁,放入口,好滑,shu一聲就吞左!加上醬汁酸酸地,好開胃!唔加醬汁,就咁食更能食到好香既牛肉味。打邊爐無可能唔食牛,叫左牛頸脊,好爽口,又好香牛肉味,我覺得好食過肥牛。呢度啲桂花蚌好抵,只係$118,有好多隻,之前食過有啲火鍋店舖係切碎曬,份量仲要少呢度一半,都要$100。成隻食好滿足,好爽口,媽媽話呢碟最好味!😆呢度啲響鈴卷好大條,一條大約等於普通既兩條湯底好足料,最少有10隻雞腳。吸收曬啲海鮮既精華之後好鮮甜~我地一人飲左一大碗😂😂😂呢間打邊爐真係唔錯,果然野食好新鮮,海鮮好抵食!返屋企比相老公睇,佢話下次要帶佢黎食😂你今日唔得閒陪我係你走寶了😎
呢度啲響鈴卷好大條,一條大約等於普通既兩條