2020-05-22 1212 瀏覽
🥢紅磡-$198起海鮮蒸鍋.任食海蜆串燒炸物放題🥢夏天終於都到啦,又係海鮮最肥美的時候,今日搵了一間專門食韓蒸海鮮鍋加串燒烤肉放題,除了餐有龍蝦鮑魚帶子,對我來講最鐘意要是有四款貝類海蝦可以任食,真係聽到都開心🥢弘益塔 $268 +任飲 $12 無酒精/$38 酒精類🥢套餐有三個價錢,今次食中價位套餐,包括有位上的龍蝦鮑魚帶子,龍蝦肉爽脆有彈性,帶子厚肉大大隻,點辣椒豉油夠曬鮮,鮑魚蒸的時間剛剛好好軟熟🥢有四款任食貝類,沙白蜆,沙蜆蕃薯蜆,白蜆,沙蜆,沙白隻隻飽滿夠曬肥,白蜆蒸完漲卜卜啖啖肉有一口鮮甜湯汁,沙蜆是最鮮甜味美,蕃薯蜆體型大大隻,夠曬肉地,蜆類好滿意全部都新鮮夠肥又無沙,海蝦很新鮮有膏,肉質爽彈,呢到的海鮮真係正🥢炸物點了天婦羅,吉列蝦,越南庶蝦,鳳尾蝦米卷,仲有炸雲吞,炸物質素都唔錯,炸得熱辣辣又夠脆🥢韓風銀子燒用上鍚紙包住大蝦卜卜蜆,我選了麻辣湯,入面底部有是有辣湯汁浸住韓國粉,店員拿來時會倒酒點火,韓國粉吸收曬酒的香氣,辣辣的很惹味🥢燒烤類實在有太多選擇,點了燒雞翼多春魚,炸韓式豬牛雞,一口牛等等,見到隔離枱叫串燒牛舌都好正咁,今次太飽
🥢紅磡-$198起海鮮蒸鍋.任食海蜆串燒炸物放題

🥢弘益塔 $268 +任飲 $12 無酒精/$38 酒精類

🥢韓風銀子燒

🥢燒烤類實在有太多選擇,點了燒雞翼多春魚,炸韓式豬牛雞,一口牛等等,見到隔離枱叫串燒牛舌都好正咁,今次太飽無點到,留返下次來食時試下,滿足食肉獸的胃口

🥢最後要試下個泡菜海鮮粥,吸收曬海鮮的精華,超級鮮甜,已經很飽但都忍唔住食了兩碗,值得一題嘅佢的甜品用了椰子水整,感覺好fresh 好清甜

🥢裝修風格很光猛舒適,而且有180分鐘可以慢慢蒸慢慢食,食物種類很多,海鮮控表示食海鮮可以飽到反艇很滿意,可以再回頭食的一間放題店