2019-05-11
今日放工嚟到銅鑼灣,突然之間好想打邊爐!但係打邊爐之餘又想食海鮮,記得朋友推介呢間海鮮火鍋係好唔錯嘅,於是就食啦!因為今日係平日嘅關係,所以都唔算係好多人等緊位,我哋未夠7點就黎到,所以唔駛等就入得~真係分左普通藥膳火鍋,同埋海鮮火鍋!藥膳火鍋$298 ,海鮮火鍋$388~我哋嚟緊目的就係想食海鮮咁就梗係揀海鮮火鍋啦!醬油同飲品都係喺出邊拎嘅!佢仲有一啲任食嘅火鍋材料:例如係丸呀、菜啊、同其他大路嘅打邊爐材料!等左一陣攞就嚟咗啦!海鮮有龍蝦、一啲貝殼類同埋蠔~仲有響鈴、炸魚皮、特別丸同埋餃~同埋安格斯牛,呢d就冇得任食~海鮮果然係好新鮮同鮮味! 淥到岩岩熟就拎上黎食係非常之彈牙!貝殼類都冇沙嘅!安格斯牛方面呢就非常之牛味!佢另外有肥牛可以任食咁就同職員講聲佢就會拎俾你!咁安格斯牛就當然係好食過肥牛啦~但肥牛以任食質素黎講都係相當之唔錯!其他丸呀響鈴呀炸魚皮呀,都係非常之咁出色!總括來講,今餐真係非常之滿足呀!
等左一陣攞就嚟咗啦!海鮮有龍蝦、一啲貝殼類同埋蠔~