2019-12-10 21 瀏覽
天寒地凍又係打邊爐既時候! 經過朋友屋企附近叫左佢落樓打邊爐。發哥海鮮粥底火鍋, 除左有得打邊爐, 仲有小菜小炒, 基本上中式既野佢都一應俱全👍🏻同朋友揀左粥底火鍋, 除左指定既海鮮之外, 仲可以揀多8款火鍋配料。如果驚唔夠食可以揀非粥底既鍋底, 可以任飲任食(海鮮除外), 岩哂大食既朋友👍🏻同朋友揀左一份龍蝦一份蟹, 最後個粥一定超鮮甜👍🏻未開火先飲下佢既燉湯! 有杞子、龍眼肉、瘦肉同雞腳, 材料用高壓煲煮到腍哂、連雞腳骨都可以食埋。燉湯超香甜, 飲完個人非常暖😍海鮮料有多寶、海蝦、蟶子、蜆、鮑魚、元貝。蜆肉超大粒, 鮮甜彈牙;新鮮鮑魚夠大隻, 鮮甜爽口; 海蝦蟶子同元貝都較鮮, 超正👍🏻仲有一份安格斯牛, 肉質入口香腍有咬口, 可惜無得encore🙉龍蝦同蟹真係一流, 尤其係隻蟹, 超多蟹膏, 如果有人拆埋俾我食就好😌同埋呢度最好既就係有埋時間表俾你睇, 海鮮唔怕煮到老哂8款配料食完其實都覺得飽, 但無理由唔食埋個海鮮粥😋粥底煮起非常綿, 食落十級鮮甜, 用煮過海鮮既粥底再煮粥果然唔同啲👍🏻除左啤酒, 同埋呢度既飲品係任飲架!仲有自家製竹蓆茅根, 真係超抵飲, 要飲多幾揸😂😎

同朋友揀左一份龍蝦一份蟹, 最後個粥一定超鮮甜👍🏻

海鮮料有多寶、海蝦、蟶子、蜆、鮑魚、元貝。
蜆肉超大粒, 鮮甜彈牙;

同埋呢度最好既就係有埋時間表俾你睇, 海鮮唔怕煮到老哂