2020-06-01
今日去咗黃埔依間韓國餐廳,食蒸海鮮 加串燒放題。地方好大有包廂座,裝飾得 韓國特色,仲有韓服借出試著影相,大人細路尺碼款式都齊備,滿足曬我嘅打卡引癮。餐廳以放題形式分$198, $268和$398三款,平日任食210分鐘。 我哋就揀咗每人$268,包龍蝦、帶子、鮑魚,可任食海蝦、蜆類和 串燒烤肉。先嚟蒸海鮮,波龍開邊蒸,新鮮爽口彈牙,啖啖肉大快朶頤。帶子鮮甜,肥美肉厚。鮑魚肉質煙韌有嚼口! 海蝦無限添食 清蒸新鮮爽甜, 蜆類有四款,設有撈蜆區,可自行選擇喜愛蜆類!串燒烤肉 有牛肉、雞肉、豬頸肉、燒雞腎、雞軟骨、燒菠蘿、金菇菜,多不勝數,仲有天婦羅。 個人最喜歡 燒煙肉露筍卷,油脂甘香,鹹度適中,蘆筍鮮甜嫩滑,好食到忍唔住添左幾次!放題唔少得飲品,有紅酒、白酒、清酒、汽水、啤酒任飲。設有沙律吧,有爆谷、豆腐花,有幾多選擇!蒸氣鍋最後梗係有個粥啦!咸豬手、泡菜做粥底,正宗韓國風味,加上海鮮嘅精華,雖然已經好飽都忍唔住食咗兩碗。今次真係大滿足了!