2019-07-21 603 瀏覽
今日悶悶地約左友人去食飯,比我發現左呢間餐廳,可以睇波之餘,重可以飲啤酒,還可以食刺身。晚餐都有,重有燒烤串燒添,真係一舉多得。一入去店長好好人,已經送左碟甜蝦刺身比我地食,點啲檸檬汁食鮮味好出。之後我地叫左個蒲燒日本原條鰻魚丼,賣相超靚,成條鰻魚上,令外有啲玉子同咪蟹柳絲,配合咪一齊口感都唔錯,啲飯撈滿曬燒汁,好好味。而且好大碟,食完已經好飽。令外呢個係套餐黎,跟咪個小食,我地選左祕制汁八爪魚,有一估芥末既味道,唔會好辣,味道岩岩好。再跟咪一罐汽水。之後我地叫左啲海鮮,鹽燒海花竹蝦,外皮有啲海鹽黎燒,食落好金香。個蝦殼燒得好脆。蝦肉有啲牛油味,唔錯。之後叫多個醬油蟹試下,出面勁貴,呢道百幾蚊就有交易。清理乾淨就上碟,點啲醬油食鹹鹹地都幾新鮮。我第一次食味道都幾好。食完之後可以坐底睇下波,飲下啤酒都係唔錯既選擇。

食完之後可以坐底睇下波,飲下啤酒都係唔錯既選擇。