2023-04-16 1044 瀏覽
今日銅鑼灣就腳,特登上黎試下傳說中的海鮮蒸鍋,聽講海鮮食到飽,今次就黎挑戰下入到去場都幾大,侍應笑面相迎,安排左卡位遞上餐牌,對於鍾意靜嘅我黎講實在太好啦睇完餐牌今次選擇左180分鐘厚肉龍蝦海鮮蒸汽鍋餐,可以食3個鐘,除左頭盆6款海鮮:西澳大龍蝦,鮑魚,生蠔,海蝦,蜆,其他海鮮沒日會有5-6款海鮮任食:生蠔,蒜蓉粉絲蒸生蠔,帆立貝,鮑魚,蝦,蜆,沙白食完頭盆其實已經半飽,因為龍蝦實在太大隻啦第二轉加左鮑魚,帆立貝,蒜蓉生蠔第三轉加左蝦,蜆,再黎幾隻鮑魚好啦,本黎想食海鮮食飽,都係改變主意,留返小小肚打邊爐食啲菜,魚皮響鈴,牛肉前後飲左5罐嘢,真正佩服自己啲食量今次真系好滿足其實對於鍾意食海鮮的我,係香港可以搵到一間真係海鮮自由的舖真係好難得,我同朋友講我每星期都要黎一次?
食完頭盆其實已經半飽,因為龍蝦實在太大隻啦

第二轉加左鮑魚,帆立貝,蒜蓉生蠔
第三轉加左蝦,蜆,再黎幾隻鮑魚
前後飲左5罐嘢,真正佩服自己啲食量
今次真系好滿足