2012-10-21 1042 瀏覽
這是第二次來新陶園食海鮮,而兩次都是同同事嘅飯局,第一次食到我樂而忘返,因此對今次十分有期望話晒都係海鮮,好食係固之然,但同上次比,就少了一份驚喜最先出場嘅兩味餸,係自己覺得最精彩嘅鮑魚蒸雞鮮味非常,上湯龍蝦雖不及芝士焗(純粹個人喜好),但配上之米粉底就十分香口入味因為米粉實在太正,食下食下,已開始飽飽地,之後出場嘅蒸魚,扇貝,象拔蚌都甚有水準,但可能飽飽地嘅關係,食完印象始終唔深刻高潮可算是接近最後出現嘅鹽焗奄仔蟹,隻隻蟹都肥美多膏,但本人對蟹膏不算太大愛好,因此無其他同事般興奮,反而最後的炆頭腩,自己就十分喜歡,但因已無多餘戰鬥力,所以都食唔到幾舊,稍感可惜最後仲有一碗海鮮湯,馬豆糕同橙,每人大約300蚊,食飽飽離開,人多的話,這裡絕對是飯局好去處
話晒都係海鮮,好食係固之然,但同上次比,就少了一份驚喜

最先出場嘅兩味餸,係自己覺得最精彩嘅
2012-10-12
  • 鮑魚蒸雞