2021-09-13 50 瀏覽
朋友推介真味鮮廚都好抵食,有刺身,龍蝦海鮮同雞煲都係每人三百左右,所以今日一於去試下,如果揀肉蟹拼盤每人再平多三十添☺️刺身拼盤,有吞拿魚,三文魚,帶子,鮮蝦,磯煮鮑魚,各款都新鮮鮮甜,鮑魚醃得入味,口感彈牙,最愛係帶子,啖啖肉,鮮甜!食完刺身後就會上重慶雞煲雞煲,雞肉煮至八成熟左右,再加熱多一會,再將醬汁芫荽芹菜撈勻就可以食。雞肉都嫩滑,件件雞都沾滿麻辣醬汁,非常惹味,辣辣地刺激一下味蕾。食完雞煲後就開始打邊爐,我哋點了沙地瓜瑤柱湯,再來就係超吸睛嘅龍蝦海鮮拼盤,拼盤有扇貝,鮮蝦,魚,卜卜蜆,龍蝦,青口,聖子,除咗青口和扇貝是急凍貨愛,其他都係新鮮即劏,龍蝦蝦肉原條起,好彈牙,卜卜蜆好嫩滑,魚肉雪白,聖子超爽口,分量足夠四個人食。每人都會有一隻巨型水餃🥟,脹卜卜,皮薄餡靚。四人有一碟大嘅安格斯肥牛肉,牛味濃,淥耐左都唔會好嚡口。仲有其他火鍋配料仼食,有蔬菜🥬,響鈴,炸魚皮,鵝腸,鴨血,蝦滑,韓國拉麵等汽水啤酒自家製涼茶仼飲,食完以上咁多嘢其實已經飽晒,都可以唔洗再叫其他配料,今日真係好滿足。