2018-03-08
上網見到有報道介紹呢間餐廳,好食之餘價錢又親民,今日特登黎試下.黎得就當然要試佢地既蟹同蝦,我地叫左新加坡辣椒炒蟹同埋黃金蝦.前菜就黎左蒜香凍螺同埋麻辣凍豬手.蒜香凍螺D螺大大粒,螺一D腥味都冇,湯汁入面有蒜同酒撈埋既香味,開胃一流.麻辣凍豬手個汁係用四川口水雞既汁,豬手咬落好有口感,同個汁好夾.之後就係青芥末牛立方,牛肉係一口SIZE,配上青瓜加青芥末醬,雖然個醬有D攻鼻,但係酸酸辣辣同牛肉青瓜都好夾.再黎係金銀蛋唐生菜,個咸蛋黃同平時金銀蛋既咸蛋黃唔同,佢呢個咸蛋黃係一塊塊硬既,應該係煎左先,味道更加濃郁.終於到主菜新加坡辣椒炒蟹同埋黃金蝦,個辣椒炒蟹我地叫左小辣,蟹肉鮮甜同彈牙,加上辣椒同蛋花醬汁,仲有小小蕃茄味,個酸辣非常配合,個汁撈飯食一流.黃金蝦每一隻都大大隻,啖啖肉,D炸粉係有咸蛋黃味係入面,又香又脆,隻蝦可以連皮食埋.最後加埋個漁村風味炒米,完美地完成今晚既晚餐.
最後加埋個漁村風味炒米,完美地完成今晚既晚餐.