The Farmhouse 咖啡廳

2018-08-10 1974 瀏覽
未黎之前, 已經聽過呢間酒店有好正嘅維港view, 今次黎到出左為左食, 仲一定要同個海景打個卡! 哇哇, 爭D忽略左D野食,  酒店自助餐第一件事當然係海鮮冷盤啦!!龍蝦好新鮮, 仲要keep住上掛住食, 海鮮無影太多嘅相, 但見選擇都多, 特別係壽司刺身, 竟然有海膽軍艦!! 即刻食左半打~除左海鮮之外, 其他冷盤都唔錯, 巴馬火腿, cheese 等等都有唔同款選擇去到熱盤, 中式外國印度菜都有, 西冷牛排唔錯, curry 等等都好惹味, 廚師哥哥服務態度好好, 好主動幫手都數唔到自己食左幾多round, 海鮮真係停唔到口最後最重要係甜品! 選擇真係好多即製pancake 香口, 妹妹好努力製作中雪糕選擇好多! 有我最愛嘅Mövenpick!! 個櫃仲會轉嫁!!出到戶外, 可以望住維港景色食飯, 因為酒店位置真係夠出, 所以見到維港嘅角度都好闊, 而且陣陣海風慢慢吹過黎, 仲舒服過吹冷氣, 唔少人都轉燈行出黎打卡總括而言, 選擇種類多, 食物質素幾好. 雖然有維港景, 食物多選擇嘅酒店唔係得呢一間, 但呢度嘅服務態度真係好好, 我會再返黎的

龍蝦

龍蝦好新鮮, 仲要keep住上

都數唔到自己食左幾多round, 海鮮真係停唔到口

最後最重要係甜品! 選擇真係好多

即製pancake 香口, 妹妹好努力製作中

題外話/補充資料: buffet 無包酒飲, 如果想飲返兩杯嘅, 食完飯不妨上天台吧飲, 由高至下望住維港景, 望住條東區走廊嘅車
2018-08-05
龍蝦