呢間餐廳食咗四年,我覺得係浸大最高質嘅食堂,沒有之一,要好好補返張食評俾佢💛.講佢係浸大嘅食堂係因為佢位於浸大嘅校園入邊,但係都係一間好用心營業嘅餐廳,好有質素嘅保證,就算唔係浸大嘅學生職員都可以嚟光顧。(浸大學生職員可以有折扣).餐廳環境風格好有地中海地區嘅感覺,午餐時段都差唔多坐左八成人,見到唔少學生三五成群一齊午餐。Bistro Bon 最出名嘅就係烤雞牛油飯,但係今次睇返餐牌好似改咗做香辣烤雞伴薯條,冇咗最出名嘅牛油飯😭😭,希望佢嚟緊會轉返餐牌啦!💛香辣烤雞伴薯條沙律雖然唔係最想食嘅烤雞牛油飯,但係呢隻烤雞都係同之前一樣皮脆肉嫩,仲加一啲香料係面,唔算太辣,好特別。薯條好脆,份量足夠👍🏻💛日式南蠻炸雞飯比起其他兩個主菜,呢個炸雞飯就有啲失色啦,首先我覺得醬料太少,炸雞塊表面太乾,亦唔係我食開嗰一款南蠻炸雞,佢比較似KFC嗰啲炸雞,但係偏乾💛菠菜雞肉忌廉意粉雖然已經畢咗業,但係一食親地中海嘅食物就諗返起仲係學生既生活,有機會都會多啲返嚟再幫襯,希望下次返嚟可以有返最出名嘅烤雞牛油飯啦
餐廳環境風格好有地中海地區嘅感覺

💛香辣烤雞伴薯條沙律