2012-10-15
好早前同朋友黎過一次~ 感覺上好街坊FEEL空間感好大,枱椅好大張好舒服!仲有几張露天既枱 可以比人食煙同放狗! 好細心~唔係好餓但又想搵地方坐下飲杯野,喺門口望完又望, 絕對放心~係唔會有人出黎打搞你, 等你自己慢慢睇啱行入去望晒個餐牌,望埋入面有個心儀既靚位,所以入左去幫襯入到去如果中意自己搞既人,會好中意呢種冇人理既感覺,中意坐邊就坐邊,中意飲咩就飲咩~一入門口就有個小小茶水站,有咖啡紅茶同花茶仲有橙汁任飲,隔離仲有一個書櫃可以比客人拎D書黎睇~我發覺佢好多種類既書都有,,有一般既美容雜誌,有車書,有多拉A 夢,老夫子漫畫..有育嬰書. 仲有本係坐月子..~__~"飲食雜誌緊係我既至愛之物~!!D書感覺係人地睇過唔要再拎黎寄存~物盡其用又唔浪費~唔錯~千其介意佢地唔整全同好多人睇過唔衛生..拎左兩本書埋位坐,就有個服務員拎杯水比我同我落單,我話未諗好,佢就一支箭咁走左去...過左陣我見冇人理我,就自己去左拎野飲, 今次我揀左玫瑰花茶聞到好香, 飲落有點甜, 我諗佢係加左糖, 我個人喜歡原味多D餐牌款式好多,有重口味既肉頪主菜,亦有清淡D既甜品沙律,可能因為唔係咁餓,好多野都叫唔落
空間感好大,枱椅好大張好舒服!
仲有几張露天既枱 可以比人食煙同放狗! 好細心~
唔係好餓但又想搵地方坐下飲杯野,喺門口望完又望,
絕對放心~係唔會有人出黎打搞你, 等你自己慢慢睇啱行入去
望晒個餐牌,望埋入面有個心儀既靚位,所以入左去幫襯
入到去如果中意自己搞既人,會好中意呢種冇人理既感覺,
中意坐邊就坐邊,中意飲咩就飲咩~
一入門口就有個小小茶水站,有咖啡紅茶同花茶仲有橙汁任飲,
隔離仲有一個書櫃可以比客人拎D書黎睇~
飲食雜誌緊係我既至愛之物~!!
D書感覺係人地睇過唔要再拎黎寄存~物盡其用又唔浪費~唔錯~
千其介意佢地唔整全同好多人睇過唔衛生..
過左陣我見冇人理我,就自己去左拎野飲, 今次我揀左玫瑰花茶
餐牌款式好多,有重口味既肉頪主菜,亦有清淡D既甜品沙律,可能因為唔係咁餓,好多野都叫唔落手,
叫左個肉醬意粉下午茶餐.加鮮茄汁
叫鮮茄汁已經有咩要求, 飲落好鮮,唔係鮮茄汁開水咁簡單~
肉醬意粉真係令我有意外驚喜
睇落去冇咩特別, 諗住都係一般煱肉醬意粉,D意粉NEW落去感覺好淋好爛,都冇咩興奮感覺
由於冇咩興奮感覺,所以放左一陣先食,講真都開始涼..點知食落又唔係咁一般~
佢D肉醬係用鮮牛肉+豬肉打成,有大粒有細粒好有口感,混埋D濃味醬汁,配合得好好
上面仲有層厚厚既芝士,即使放左5分鐘先食, 仲可以見到D 芝士絲~!! 正~!
雖然話係下午茶價錢,但係足有1.5既份量!! 物超所值~!
飲飽食醉, 佢早都唔會有人急住黎收碟, 絕對有私人空間! 直到埋單..
題外話/補充資料:
可能好多人會覺得佢地D服務唔係好得,,老實講呢到真係冇咩服務可言..
服務員全都係後生19 20歲D仔女,可能係讀完書啱啱出黎做野果唔係咁識人情世故~
咁一分錢一分貨~大眾化口味唔好指望有高級餐廳服務! 本人黎講,我覺得几 LIKE LA!!