2021-10-05 1995 瀏覽
踏入10月1號,政府正式派第二次消費卷給市民咁開心嘅日子梗係要外出消費下黃埔呢個地方對我嚟講幾方便,放工有船來到又無尖沙咀旺角果啲咁多人今晚揀咁博藝會嘅中菜廳試下呢度好多人擺酒,所以個場佈置得唔錯酒樓都有打卡位, 各位美少女唔使一定要去CAFE, 呢度都可以打卡平日晚市都有一半入座率, 登記入場時都聽到好像多數是熟客即係好野先會再encore啫檯與檯之間唔會好迫, 坐得好舒適添開茶後望下餐牌我知呢度有做會員制, 有d會員套餐都幾抵, 主要有海鮮眼見都幾多人order, 不過我不是會員, 加上怕食唔哂, 所以散叫就夠a la carte menu入面都幾多選擇最後點了3個餸, 而最後都食唔哂要打包第一個頭盤: 脆皮燒腩仔 (例)半肥瘦的腩肉, 皮脆肉嫩, 最正就係咁 不過份量少咗dd, 2個人就啱啱好, 少食多滋味而佢個黃色芥末醬一d都唔刺鼻, 平時燒肉舖果d會很啃, 呢個係食得好舒暢! 上完前菜後, 我地都一度擔心打後2份餸嘅份量會唔會少直至服務生將其餘兩份餸上檯時, 都放下心頭大石, 而且有d意外因為份量都幾多下添喎菜心油泡牛仔肉, 菜心色澤翠綠又唔老, 食落無渣牛仔肉稔身又夠大片,
踏入10月1號,政府正式派第二次消費卷給市民
咁開心嘅日子梗係要外出消費下
黃埔呢個地方對我嚟講幾方便,放工有船來到
又無尖沙咀旺角果啲咁多人
今晚揀咁博藝會嘅中菜廳試下
呢度好多人擺酒,所以個場佈置得唔錯

平日晚市都有一半入座率, 登記入場時都聽到好像多數是熟客
即係好野先會再encore啫
檯與檯之間唔會好迫, 坐得好舒適添

開茶後望下餐牌
我知呢度有做會員制, 有d會員套餐都幾抵, 主要有海鮮
a la carte menu入面都幾多選擇

最後點了3個餸, 而最後都食唔哂要打包
第一個頭盤:
脆皮燒腩仔 (例)
半肥瘦的腩肉, 皮脆肉嫩, 最正就係咁
不過份量少咗dd, 2個人就啱啱好, 少食多滋味

上完前菜後, 我地都一度擔心打後2份餸嘅份量會唔會少
因為份量都幾多下添喎
菜心油泡牛仔肉, 菜心色澤翠綠又唔老, 食落無渣
牛仔肉稔身又夠大片, 是足料的
可能話哂都係擺酒專門店, 出來的賣相明顯是有執過的, 乾淨利落
菜心油泡牛仔肉

南乳蓮藕炒爽肉, 肉同蓮藕的比例各一半
好夠南乳味, 用嚟送白飯一流
南乳蓮藕炒爽肉

2個人真係食唔哂, 無謂做大嘥鬼, 所以會打包做第二日嘅LUNCH
埋單時仲送咗現金劵(只限平日使用)比我哋, 下次嚟幫襯時使用(滿$200減$100), 又有政府嘅消費劵, 加埋呢個真係超抵~
2021-09-28
菜心油泡牛仔肉