2016-09-09
近排既天氣,可以話係熱死人唔洗本果隻,搞到個人胃口都差埋,今晚約左個舊同事飯聚,佢竟然夠膽死建議食韓燒,簡直係火上加油,喺老佛爺頭上動土呀!朋友見我咁慶就喺度狂笑話:「邊個話韓燒舖就一定淨係得韓燒食架傻婆?!」我話「我唔理呀,你發辦啦」,總之人家唔想食熱野,人家要消暑降火呀!!!朋友無我咁好氣,然後就柯打左呢幾樣喇:水冷麵 $88係將蕎麥麵混入凍湯,食吃黎口感清爽,入面既配料有醃白蘿蔔、青瓜、梨、蛋同牛肉,鮮甜之餘仲有清清地既果香,好fresh。宮廷冷麵 $128賣相超給力,當然要相機食先啦!煙霧彌漫feel好似人間仙景咁,真係成個人cool down晒,齋睇都覺透心涼呀,d冷麵好colourful,麵質尚算煙韌彈牙。香桃冰沬 $68呢個係暑假限定,用比較清甜既桃味沙冰做個冰底,面層有桃味脆糖,再可以按個人口味加入桃味糖漿,鍾意食桃既朋友真係滿足到暈!紫薯冰沫 $68 我就主力食呢個紫薯冰沫,軟綿綿細密既雪花冰上面鋪左清甜既紫薯泥,入面仲有麻糬呀,層次豐富,good!估唔到「食韓燒」都可以一解夏日既悶熱,算你啦!
水冷麵 $88