2023-11-12
而家周圍都開咗好多新派茶餐廳,選擇相對傳統茶餐廳來講都好多,除咗有傳統嘅茶餐之外,仲有一啲西式意粉意大利飯,味道來講都唔錯。呢一間嘅份量好大,一個女仔食會食唔晒,雖然係叫佢外賣,但係見到佢個舖頭嘅位置都好闊落應該都坐得ok舒服黑松露蠔仔意大利燴飯估唔到茶餐廳都有咁西式嘅嘢可以食,味道來講黑松露味幾重,反而有啲偏濕同埋淋,我自己就比較偏愛一啲粒粒分明嘅飯。蠔仔嘅數量都幾多,而且算係肥美飽滿,鮮味都夠重。鰻魚炒飯鰻魚嘅份量幾多,而且唔係切碎晒撈喺入邊,你係大大嚿咁擺喺上面,我自己比較鍾意咁樣嘅設計,一啖啖肉比較滿足。木魚花添加左成個飯嘅風味,炒得幾乾身可以做到粒粒分明嘅效果。味道來講都幾好鰻魚蛋包飯同樣都係關於鰻魚嘅菜式,鰻魚嘅份量好多,而且選擇嘅係鰻魚嘅中段位置,以60幾蚊嘅價錢來講相當之抵食。蛋嘅質素以茶餐廳來講可以接受,而且同樣份量好多,當然如果想識到日式蛋包飯嗰種好嫩滑嘅感覺爭少少啦。
黑松露蠔仔意大利燴飯
鰻魚炒飯