今日特登入咗深井食燒鵝,一落巴士就見到呢間陳記燒鵝啦,急不及待入咗去食!🤓我哋首先叫咗半隻「燒鵝」,賣相擺得好靚,食落鵝味非常之濃郁,加埋甜酸度適中嘅酸梅醬,外皮好脆,肉質好嫩滑,非常之美味呀,係我食過最好食嘅燒鵝~😍「燒腩仔」非常出色,好值得推介,外皮金黃色,炸到脆卜卜,肉質唔會好鞋,好軟腍又易咬,質素同燒鵝有得揮,同樣高質😘我哋仲叫咗個「金銀蛋莧菜」,份量好多,菜好鮮嫩,皮蛋同鹹蛋令到個菜味道濃郁。😝「Wasabi沙拉骨」,好多醬汁,咬落去酸酸甜甜,又有d wasabi既辣味攻上黎,好特別~😆「蒜蓉粉絲蒸扇貝」,扇貝好大隻又鮮甜,濃郁嘅蒜蓉味,與粉絲完美融合。🤣值得我哋山長水遠入到黎深井食燒鵝!🐤

燒腩仔

金銀蛋莧菜

wasabi沙拉骨

蒜蓉粉絲蒸扇貝

值得我哋山長水遠入到黎深井食燒鵝!🐤

5 分鐘 (堂食)
燒腩仔
金銀蛋莧菜