陳記員工態度惡劣簡直趕客今日約了媽媽去旺角深井陳記燒鵝食下午茶, 落單嗰陣,個女侍應問我地食咩,我話一個燒鵝嬾粉及一個燒鵝米粉,佢問我飲咩,我話轉頭先叫嘢飲, 佢再重複問我飲咩, 我再答佢轉頭先叫飲品(注意:我係好有禮貌答佢的), 佢立即發脾氣走左去唔幫我落單。之後佢行左去收銀機處,我望住佢,佢當時在收銀處同另一個客落單,佢嘅態度都係好差嘅。隔咗一陣,我叫左另一個侍應幫我落單,然後個侍應落完單就比左佢入機, 佢入機嗰陣係收銀處大聲喝過嚟我個坐位, 要我重複一次確認我叫左嘅餐, 當時我真係火都嚟(但仍忍住),我答佢我同左佢同事落單了, 佢已經同我確認咗佢好似深深不忿我唔聽佢話,佢落完單便行去我張枱大力咁掉張單去我張枱度,我望住佢,問佢:你咩態度?佢答:我咩態度唔好?我話: 你掉張單我張抬算點?佢: 我咩態度?我又冇掉到你, 有錢大晒咩?本來我開開心心同媽媽去食野,換來一肚火,佢態度極之惡劣,之後佢仲繼續挑釁,繼續追住重覆同一句說話鬧我,我立即站起來叫我阿媽同我一齊走我覺得我唔係要你提供好好嘅服務,我亦不是有錢人要一個什麼高質服務,亦唔需要佢提供什麼特別服務給我, 但最少唔可以對我地呼呼喝
陳記員工態度惡劣簡直趕客

佢答:我咩態度唔好?
我話: 你掉張單我張抬算點?
佢: 我咩態度?我又冇掉到你, 有錢大晒咩?

我覺得我唔係要你提供好好嘅服務,我亦不是有錢人要一個什麼高質服務,亦唔需要佢提供什麼特別服務給我, 但最少唔可以對我地呼呼喝喝同埋大力掉張單去我抬面, 我地唔係乞佢, 只係食個下午茶, 收到咁嘅對待, 寧願以後唔食, 希望陳記燒鵝嘅老細睇到我呢篇comment, 好好教導下陳記員工, 就算陳記燒鵝點樣好食都冇用,你啲員工咁樣嘅態度去對待客人,好食都唔會有人再去幫襯。

PS: 我已經通知晒我嘅家人同朋友, 千祈唔好再去
2018-04-21
下午茶