2020-05-22
係深井住,當然要寫返一 d 自己屋企附近既餐廳。KCAL 係深井唯一比較高檔少少既西式餐廳,樣子比其他深井高級少少,價錢都當然貴 dd。但係同樣質素既話,深井食飯性價比係高 d 既。話說限聚令仲生效,各餐廳出唔同既橋去做多 d 生意,呢間餐廳攞 d 寬頻公司Poster 來分隔座位,一見到都有 d 奇怪,不過搵食姐!🤨睇番個餐牌,有高級餐同普通餐,高級餐成 5 舊幾水一個人,唔係嘛,我相信好少人願意花 5 舊幾水係深井食飯。我都係睇返個平民版。百幾到幾舊水都有,睇你要咩扒,幾舊水有新鮮龍蝦食,但係係疫情環境,佢地會有幾多存貨就真係要諗諗🤔第一次來,唔知你咩料,食返個正正常常既打左星既就算。跟餐+ 38 蚊有湯同沙律,咪加咯。湯同沙律都standard 野,無咩好講。我今日食既係番紅花鮮蟹肉燴飯。番紅花係香料既一種。比較出名,而大家又食過既呢,就應該係西班牙海鮮燉飯。btw,聽講古波斯同埃及人覺得番紅花可以壯陽。講返個飯,黃黃地,同西班牙燴飯顏色差唔多,食落有意想不到多既鮮蟹肉🤩🤩我想強調一下個鮮字,無違反商品說明條例。鮮唔鮮,定還是用蟹柳來住,係食得出既。幾好味!燴飯係用義大利飯 d
我今日食既係番紅花鮮蟹肉燴飯。番紅花係香料既一種。比較出名,而大家又食過既呢,就應該係西班牙海鮮燉飯。btw,聽講古波斯同埃及人覺得番紅花可以壯陽。講返個飯,黃黃地,同西班牙燴飯顏色差唔多,食落有意想不到多既鮮蟹肉🤩🤩我想強調一下個鮮字,無違反商品說明條例。鮮唔鮮,定還是用蟹柳來住,係食得出既。幾好味!燴飯係用義大利飯 d 米,有 d 趙頭。百幾蚊食呢 d 野係好抵既。
餐茶既款式都既多,古靈精怪既石榴汁都有,又有鮮搾薑汁檸蜜,又唔洗加錢,可想而知出面食飯有幾多攞左去交租。最後,我叫左個蜂蜜綠茶,presentation 怪怪地,飲落無咩特別。
甜品叫雪糕,純粹個人喜好,都應該係外面買返來。我個 friend 叫左個藍莓 cheese cake,樣就有 d 細,百幾蚊,仲想點!
性價比超高,如果星期六日係深井行開山既朋友可以來試下。
泊車呢,係餐廳門口泊應該無問題,自己又可以睇住,如果真係抄既咩沖出去咯。