2024-04-26
食完晚餐之後,話說回頭我哋其實仲有個肚子想滿足下-嗰就係食糖水🍨😋。當我哋繞咗一大圈之後,終於喺尖沙咀物色到星十五。呢間鋪頭實在係糖水行裡頭一個不可多得嘅寶藏!我哋叫咗其中一款出名嘅「紅豆涼粉」🍮。嗰紅豆好豐富,加埋涼粉嘅口感,實在過癮得嚟!接著就來個「腐竹薏米白果」,係夏季清熱消暑嘅首選,每一啖咁嘅香滑感覺,簡直係幸福感爆棚!😍而「酒香糖心蛋」真係一項私房驚喜🥚🍷。蛋靚蛋滑嘅口感,配埋一絲絲嘅酒香,簡直美味得全身放鬆。仲有就係星期五特色嘅「酒香雞翼」🍗,金黃嘅外皮,香味四溢,彷佛有種被烈酒激起嘅感覺,每一啖都飽滿飽滿!當我哋夜闖尖沙咀嘅時候,最後發現星十五,真係非常之慶幸!店內佈置都幾新穎潮流,彷彿糖水嘅口感一樣,令到你返到舊社會嘅時候,亦都可以品嚐到上等嘅現代風格。 喺呢度,你可以集中享受一種獨有嘅幸福感,這就係星十五給你嘅與眾不同嘅感覺😊。喺過去嘅一星期,星十五已經確實咁成為我哋嘅新面孔。梗係,新面孔總係要打開新嘢!所以,下次你再喺尖沙咀嘅時候,記得都可以試試星十五,我哋相信你一定會被佢吸引到!😍👌