2019-01-06
夜媽媽喺將軍澳真係無乜餐廳營業,不過喺富康入面就有間開到凌晨3點嘅Burger鋪,連報紙都有介紹過。今次我決定同fd子一齊去試下。一去到富康商場就見到搶眼藍色嘅招牌。見到鋪頭細細,啲人都喺出面食。依度主打burger,但係都有pasta同snacks食。我地今次點左Chicago Burger,LA Burger同埋Parma Ham Pizza,再加三枝啤酒。Parma Ham Pizza餅底薄脆,好似crepe咁,Parma Ham唔會太鹹,加上酸酸地嘅醬汁好match。Chicago Burger係Double Cheese Burger,有兩層芝士加兩塊Patty。個肉好juicy,加埋Cheese食落去簡直係雙倍嘅滿足!LA Burger係腸burger,面包係用左bagel,比較實身,但係索左啲bbq汁之後就變軟身少少,口感啱啱好。腸外面脆,入面juicy,加上爽脆嘅生菜同smoky bbq sauce好正。每一份burger都會跟tortilla同牛油果醬,tortilla脆卜卜,牛油果醬少少辣,好香濃,唔錯!最後係啤酒,今次我地嗌左ipa手工啤。依隻啤酒幾香,都幾易入口
最後係啤酒,今次我地嗌左ipa手工啤。依隻啤酒幾香,都幾易入口,不過就貴左啲。