2022-02-21 85 瀏覽
今日係尖沙咀行街,係誤打誤撞次之下行到嚟呢間串燒店嘅附近聞到好香🤤就忍唔住要買啲串燒反屋企食!入到店內見到環境細細,但竟然一啲油煙都冇😳再睇睇食物發現有好多不同選擇,價錢亦唔貴😋店舖仲開到凌晨2點鐘,住係附近嘅夜貓有口福啦🤣🍢串燒方面我叫左一口羊、鹽燒雞軟骨、金菇肥牛卷、鹽燒厚切牛脷、鹽燒京蔥熊本牛、燒帆立貝、燒咖喱魷魚翼😍所有食物都好高質!一口羊無羶味易咬,雞軟骨夠爽口 牛脷夠淋,京蔥熊本牛嘅京蔥更吊出牛嘅鮮味☺️ 帆立貝同魷魚都好新鮮!更值得一讚嘅係魷魚,彈口超惹味,必食之選‼️🍢燒物分別有錫紙蒜蓉牛油金針菇、錫紙蒜蓉娃娃菜、蒜蓉大生蠔(半打)錫紙蒜蓉牛油金針菇同娃娃菜分享超足!娃娃菜望落好似好淡咁,但食落完全相反!蒜味好香!仲會食到好香嘅牛油味,而且煮得好淋好正🤤-金針菇同樣煮得好淋好入味!每條金菇都充滿着蒜蓉同牛油嘅香味☺️真心好正‼️ -蒜蓉大生蠔就冇想像中咁好,蒜蓉味比起其他食物嚟講冇咁出,食落有好多碎殼,燒得相對地冇咁熟,但生蠔夠肥美,啖啖肉😙🍢手撕雞烏冬(麻辣)辣度唔會好辣,如果唔食得辣都可以揀唔辣,手撕雞好嫩滑又惹味🤤👍🏼原本係想嗌淨麻辣手撕雞,但當日分量不足,只可以叫手撕雞

🍢串燒方面

🍢燒物

🍢手撕雞烏冬(麻辣)
辣度唔會好辣,如果唔食得辣都可以揀唔辣,手撕雞好嫩滑又惹味🤤👍🏼原本係想嗌淨麻辣手撕雞,但當日分量不足,只可以叫手撕雞烏冬,希望下次可以試到淨麻辣手撕雞啦🤣
2022-02-16
15 分鐘 (外賣自取)
$60 (宵夜)