2022-07-14 219 瀏覽
今日收工夜左,差唔多11點先返到觀塘🥲🥲勁肚餓…呢d鐘數搵野食真係有d難😓不過記得之前有friend講過,工業區附近有d開到好夜,於是就去撞下彩,如果冇就返屋企食個杯麵算😅個天真係眷顧我🥹🥹🥹呢間真姐港台美食仲未閂門👏👏由於早兩日先食完香港小食,燒賣魚蛋、生菜魚肉嗰啲等….今日一於試吓d台式野我揀左台灣肉澡蛋飯、鹽酥雞、芝士蛋餅🥞同滿福蔥油餅🤤🤤🤤台灣肉燥飯 $35飯量勁多,雖然肉燥望落去好似唔多,但加埋隻蛋,好夠食😄除咗配飯,佢哋仲可以揀配麵,多個選擇👍鹽酥雞 $40呢個份量多到我都少少🤏嚇親食極都未完🤣佢哋既鹽酥雞細細粒容易食,而且我外賣返到屋企都仲好香脆👍👍😋😋勁推介芝士蛋餅 $30蛋餅原來係層係糯米皮,中間加入雞蛋芝士,然後煎香外層皮面,加上調味😋口感煙靭香脆,仲充滿芝士拉絲…🥰滿福蔥油餅 $45呢個又係香口小食🤤🤤佢入面加入粟米芝士火腿,外層仲灑上勁多香脆嘅花生粒,食落甜甜鹹香,口感層次超豐富👍👍呢間店嘅食物選擇非常多,而且營業時間到較夜🥰🥰以後都唔怕冇嘢食🤭🤭📌真姐港台美食 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座地下1A號舖#港台美食 #真姐港台美食 #美食推介 #觀塘美食
今日收工夜左,差唔多11點先返到觀塘🥲🥲勁肚餓…

我揀左台灣肉澡蛋飯、鹽酥雞、芝士蛋餅🥞同滿福蔥油餅🤤🤤🤤

台灣肉燥飯 $35

鹽酥雞 $40
呢個份量多到我都少少🤏嚇親
鹽酥雞

芝士蛋餅 $30

滿福蔥油餅 $45
滿福蔥油餅

📌真姐港台美食 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座地下1A號舖

#港台美食 #真姐港台美食 #美食推介 #觀塘美食 #煎釀三寶 #燒賣魚蛋 #蔥油餅 #芝士蛋餅 #街頭小食 #誠意推介 #yummy #foodie #kwuntung #深宵美食 #hkblogger
2022-07-12
外賣自取