2019-01-18
這間餐廳我一直都只會幫襯外賣。因為聽說有最低消費。還會在非常多人時會吹你快點走的心態。自問唔係咩大豪客,所以外賣會比較好。所以只試過佢地的出名栥飯。超好食。雖然唔算街坊價,但都值一試。因為佢的份量足夠一位女士飽肚。本人放工後太肚餓。所以想在銅鑼灣吃點東西,但又唔想太飽。因為太飽會肥呀。所以來到這裡看看有沒有東西好吃的。原來這裡開通宵的。太好了。本來想去對面食粉麵。但因為太多人。所以轉戰這裡。這裡有最低消費,點菜時都幾驚唔夠數。但原來超易達標,因為唔平㗎。當然我本人覺得上海菜的角道就合理的。以下是本人的宵夜:因為我只想吃一點東西。因為晚上唔想吃太飽。所以只點了一個小籠包。小籠包皮唔太簿,湯唔太多。但我都覺得易入口。正宗上海小籠包。外貌都幾討好。不過如果再熱一點就會比較好。豆漿不過不失。好有豆味,一直飲開這間。因為已經夜深,所以人流其實唔太多。我坐了一段時間,服務員都唔太會講咩難聽說話。但我留意到佢地如果一開始多人就會做一些清潔工作。其實這些工作可以在無人時才做,好似做比客睇,佢哋好忙,唔好搞佢地一樣。
以下是本人的宵夜:
小籠包+凍豆漿