2019-04-30
其實我本身都麻麻哋深水埗呢個地方,覺得太混雜太多人!如非必要都唔會嚟!好朋友極力推介呢到有間好出色嘅日本餐廳!話唔食會後悔咁!盛情難卻下就嚟咗呢間店!牆上貼滿咗一堆海報同埋酒嘅label,真係好似日本嘅居酒屋!枱同枱之間都唔會話太逼,呢晚六點幾左右嚟到仲可以坐卡位!三文魚刺身凍得嚟唔係未溶晒雪啲,入口油香十足,夠晒肥美!由左數起係燒雞中翼、荔枝豚肉串、雞心,雞翼燒到外脆內juicy;荔枝豚肉串口感好特別,荔枝嘅果甜中和咗豚肉嘅油膩;雞心係選用咗醬燒,彈牙得嚟幾有口感!我冇試到朋友至愛嘅燒雞皮,聽佢講話燒得都夠香脆,但略嫌淡味咗少少!卷物方面叫咗香芒軟殼蟹卷,原來都有成六件,都幾大份!第一次試呢個配搭,頂層嘅芒果夠香甜,卷入面仲有啲菜包住香脆嘅軟殼蟹,醬夠多,兩個字嚟講:好味!晚餐點都要食返啲主食,所叫左個日式炒烏冬,入面材料好簡單,肉片、菇、菜!每條烏冬都沾滿啲日式醬汁,好入味!
三文魚刺身凍得嚟唔係未溶晒雪啲,入口油香十足,夠晒肥美!
卷物方面叫咗香芒軟殼蟹卷,原來都有成六件,都幾大份!