2021-03-26 349 瀏覽
約埋朋友係深水埗玩具街(福榮街)掃左一輪玩具, 終於可以食下LUNCH, 係福榮街向前行就係食肆街, 因為呢條街好多食店。我地拎住好多袋玩具, 想搵間舒服的餐廳坐低。經過米亭,見到係新店, 而且整潔光猛。就揀呢間啦 !坐低後, 職員遞上餐單, 仲好細心話我地知, 用水筆揀填餐。呢個方法幾好, 又環保又方便。套餐由$48起, 已經包埋餃子, 小食, 醬料, 飲品。價錢唔貴喎!唔夠仲可以加錢配其他。如果唔叫套餐亦可以散點, 不過套餐抵食好多。我地點左 : 1)     餃子套餐 : (韮菜黑豚肉煎餃子米線(豚肉清湯) + 秘製脆汁豬扒 + 麻醬蓮藕 + 菜甫 + 凍黑豆漿)套餐 : $48 + $10(改煎餃) + $24(加小食)2)     餃子套餐 : (米亨和牛肉餃(特濃雞湯) + 涼拌雲耳 + 野味小蝦米 + 半份油菜 + 熱豆漿)套餐 : $48 + $15(改和牛肉餃) 其實唔加配其他食物都好夠飽, 只係我地大食 ^^食物送到時擺得好整齊及豐富。我同朋友SHARE食, 大家可以食到多D野。韮菜黑豚肉煎餃子米線韮菜餃真係煎先正, 煎到脆卜卜, 勁香口。我覺得沾埋野味小蝦米仲YU
米亭
,見到係新店, 而且整潔光猛。就揀呢間啦 !

我地點左 :

韮菜黑豚肉煎餃子米線

套餐 : $48 + $15(改和牛肉餃)

其實唔加配其他食物都好夠飽, 只係我地大食 ^^

韮菜黑豚肉煎餃子米線
韮菜餃真係煎先正, 煎到脆卜卜, 勁香口。我覺得沾埋野味小蝦米仲YUMMY
野味小蝦米

米亭和牛餃
加$15改和牛餃, 食得出好香的牛味, 加埋一啖的特濃雞湯, 真係好驚喜

秘製脆汁豬扒
共有5件, 煎得香脆, 漿汁甜甜地加上豬扒夠JUICY, 味道好夾

麻醬蓮藕
蓮藕加了麻醬果然唔同, 蓮藕夠爽脆

只係少少辣可以接受到, 大約有5-6朵

凍黑豆漿/熱豆漿
凍黑豆漿支裝上, 豆味濃而且滑。
熱豆漿味道唔會太甜(我好怕勁甜), 豆味香。
凍黑豆漿/熱豆漿

另外餐廳的洗手間十分清潔, 平時去深水埗都難找洗手間, 而且仲係乾淨, 真係讚呀 !
野味小蝦米
  • 韮菜黑豚肉煎餃子