2011-03-27 12 瀏覽
想係深水埗區揾度舒適嘅餐廳真係唔係咁多,唯一令我會去的便係馬德里了。依家好啦,又多一個選擇了感覺上Oliva真係坐得舒服好多,樓底高加上靚嘅decoration,未食都感覺有d High,因好難想像會有一間咁嘅食店會落腳舊區深水埗!!以價錢來睇真係唔貴,質素價格比嬴哂d連鎖快餐店啦,我諗Oliva會有得做我同另外2個友人叫左三份Lunch Set,另加一個Cesar Salad Lunch Set 前有 Bread 供應,係任食的,可加些vinegar,好意式風味。但失敗在o的Bread係凍的 ,整暖少少會好好多。羅宋湯味道都過得去不過不失吧...Set 1 - Angel Hair with Mix Seafood in Chili Tomato Sauce 呢個都算幾好材料豐富,酸辣度恰好,不過如果d天使麵乾身o的就PerfectSet 2 - Beef Cassoulet (x 2 sets) o的牛肋條蚊得好淋,份量佈滿碟,有蔬菜係度,賣相都幾好。味道亦都唔錯 ,d飯係用珍珠米,食完大大份嘅牛肋條真係飽到上心口Cesar Salad 份量亦多,生菜都新鮮,味道就過得去,如果多d

,整暖少少會好好多。

羅宋湯味道都過得去不過不失吧...

,d飯係用珍珠米,食完大大份嘅牛肋條真係飽到上心口

Cesar Salad 份量亦多,生菜都新鮮,味道就過得去,如果多d Cheese Powder 會正d law

Overall 以三+幾四+蚊嘅價錢,Lunch Set 有Bread、Soup、Main Course、Drink 同 Service 仲想tim呀 :

Okay 可以再試 !
Menu
Bread (Cold)
羅宋湯
Angel Hair with Mix Seafood