2018-10-03 161 瀏覽
今日係深水埗做完野,見可以早收工,就約朋友係呢度搵食🦖門面幾特別,有別於平時既日本餐廳。營造到好似係架列車入面人流都好多,好在流動性都好快,等左15分鐘就有位見好多人都食鰻魚飯,但我們又新屎坑,想試下d新野。每個餐都有味噌湯送。個碗好特別味道方面唔似沖粉沖岀來,d豆卜似自己煲,但略微有點淡,反而配料如海藻都入味d。我就點左吉列芝士黑豚🐖 $69 聽個名都俾佢吸引左,有我至愛既芝士當然要試下!塊豬扒都好厚肉地,夾起一件豬扒就流緊d芝士岀黎外面熱熱地,脆脆地,入面就軟林林。佢仲有個咖哩醬可以點,芝士加咖哩,又幾好食wo朋友點左茄汁明太子三文魚子意粉 $78呢個味道組合未食過,感覺好新奇🤔酸酸地既茄汁配咸咸地既明太子。食落幾特別,微微酸既明太子味,夾埋個意粉又幾開胃,一點都唔漏,但意粉既份量就略為少d,對於男士會到喉唔到肺飲品方面,我們點左原味梳打汽水同提子味梳打汽水。味道正常,為呢餐列車上既晚餐劃上完美的句號
今日係深水埗做完野,見可以早收工,就約朋友係呢度搵食🦖

門面幾特別,有別於平時既日本餐廳。營造到好似係架列車入面

人流都好多,好在流動性都好快,等左15分鐘就有位
見好多人都食鰻魚飯,但我們又新屎坑,想試下d新野。
味噌湯

每個餐都有味噌湯送。個碗好特別

我就點左吉列芝士黑豚🐖 $69
吉列芝士黑豚
聽個名都俾佢吸引左,有我至愛既芝士
當然要試下!

塊豬扒都好厚肉地,夾起一件豬扒就流緊d芝士岀黎

朋友點左茄汁明太子三文魚子意粉 $78
茄汁明太子三文魚子意粉