2021-09-26
如果你食厭左深水埗基龍街大南街既Cafe, 其實另一邊都開左d小店值得試吓!位置是黃金商場過條馬路就到!室內裝橫以白色配以藍綠色牆磚為主調,感覺非常乾淨,中午的自然光緩緩照進舖內感到額外溫暖。店員十分友善講解,超nice 前菜是菠菜和泡菜。泡菜是自己人手醃製,沒有添加防腐制可以放心食多d~ 佢地仲準備緊pack好一包包可以買返屋企添𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥韓式紫菜飯卷𝓖𝓲𝓶𝓫𝓪𝓹五花腩 ($58) 推薦! 紫菜微脆好新鮮,加埋上面的芝麻好香。雖然我都怕肥,但以飯卷方式包住的五花腩,加上特製醬汁非常惹味!店員解釋五花腩會比起其他選擇味道較強,如果素食者都有菜類別的選擇!牛肉韓式飯 𝓒𝓱𝓲𝓮𝓯 𝓢𝓹𝓮𝓬𝓲𝓪𝓵 𝓜𝓮𝓷𝓾 ($78)韓式飯上的餸種類多,份量足夠,味道不錯!Lunch set 強烈建議加$15轉沙冰!沙冰的冰打得細滑,味道很新鮮,甜度適中(怕甜人士,平日飲珍奶係走糖/微糖)平日對沙冰確實冇咩好感,只覺得又大杯,又甜,但飲到佢地既沙冰真係改變左我既睇法。~柚子沙冰, 很清新,好味到平日唔飲凍野的友人忍唔住全部飲曬!她強烈大推!~香蕉牛奶沙冰, 香蕉味濃中也喝到奶滑香!我看到其他食客的
店員十分友善講解,超nice
𝕃𝕦𝕟𝕔𝕙 𝕤𝕖𝕥
韓式紫菜飯卷𝓖𝓲𝓶𝓫𝓪𝓹五花腩 ($58) 推薦!
紫菜微脆好新鮮,加埋上面的芝麻好香。
韓式飯上的餸種類多,份量足夠,味道不錯!
~香蕉牛奶沙冰, 香蕉味濃中也喝到奶滑香!
我看到其他食客的牛肉大醬湯都好吸引,仲有原本打算吃年糕暫時未有貨很可惜,下次再來