2017-11-02 115 瀏覽
今日夜晚行開深水埗,就去咗一間叫保食屋嘅日本餐廳食晩飯一開門,見到入面咁少人嘅?唔通又會中伏?但係行到門口,冇理由唔試下架?就抱住一試無妨嘅心態入去啦一入到去,坐位都算幾闊但係位就唔算太多!不過因為冇咩人,所以都坐得幾舒服!入面嘅店員淨係得一個男仔,但係佢嘅服務態度好好👍🏾👍🏾👍🏾食物方面, 我哋叫咗一個原條浦燒鰻魚飯$88同埋一個親子飯$52 兩樣食物都好快送到!跟餐仲送麵豉湯或者可樂我哋仲另外追加咗兩隻吉列蠔試下每隻加四蚊😋😋😋首先,個店員就攞咗一碗麵豉湯同埋一罐coke zero畀我哋個麵豉湯好夠熱,唔會好似出面啲日本餐廳咁,暖暖哋或者係凍嘅抵讚👍🏾👍🏾👍🏾當食物嚟到嘅時候,我完全被鰻魚飯既份量嚇親,條鰻魚仲長過我隻手板😱😱😱不過個人嚟講,唔太鐘意佢個鰻魚汁,因為太多同埋太甜,但係我自己用筷子抹減d,味道就好好多了或者下次嚟嘅時候,可以考慮叫佢小汁而個親子飯,雞扒份量非常之多!每一塊雞扒都煎得好香口,非常好食!👍👍而個蛋亦都唔會太老或者太生!炸蠔,其實就係平時放題食嗰啲炸蠔!冇咩特別話好食或者唔好食,但係價錢方面,真係非常值得一讚,只係4蚊一隻😨😨😨😍😍😍價錢方面,以晚餐黎講都算
今日夜晚行開深水埗,
就去咗一間叫保食屋嘅日本餐廳食晩飯
一開門,見到入面咁少人嘅?
唔通又會中伏?
但係行到門口,冇理由唔試下架?
就抱住一試無妨嘅心態入去啦

一入到去,坐位都算幾闊
但係位就唔算太多!
不過因為冇咩人,所以都坐得幾舒服!
入面嘅店員淨係得一個男仔,
但係佢嘅服務態度好好👍🏾👍🏾👍🏾

跟餐仲送麵豉湯或者可樂
我哋仲另外追加咗兩隻吉列蠔試下
每隻加四蚊😋😋😋

個麵豉湯好夠熱,
唔會好似出面啲日本餐廳咁,
暖暖哋或者係凍嘅
抵讚👍🏾👍🏾👍🏾

不過個人嚟講,唔太鐘意佢個鰻魚汁,
因為太多同埋太甜,
但係我自己用筷子抹減d,味道就好好多了
或者下次嚟嘅時候,可以考慮叫佢小汁

而個親子飯,雞扒份量非常之多!
每一塊雞扒都煎得好香口,非常好食!👍👍
而個蛋亦都唔會太老或者太生!

炸蠔,其實就係平時放題食嗰啲炸蠔!
冇咩特別話好食或者唔好食,
但係價錢方面,真係非常值得一讚,
只係4蚊一隻😨😨😨😍😍😍

價錢方面,以晚餐黎講都算係幾平嘅價錢
$148 兩個人😍😍😍

但係如果以深水埗區,就中間價位
另外,係服務水平同埋食物質素方面都係唔錯嘅